Axalta Coating Systems neemt Metalak over - Spies Hecker importeur in Nederland en Vlaanderen

Publicatiedatum: 3 juli 2015

Breda, Nederland – 3 juli 2015: Op 1 juli 2015 heeft Axalta Coating Systems (NYSE:AXTA), een toonaangevend wereldwijd producent van vloeibare en poederlakken, Metalak Benelux BV overgenomen. Metalak was meer dan 60 jaar lang de exclusieve importeur van Axalta’s Spies Hecker® lakproducten in Nederland en in Vlaanderen. Metalak, voorheen een particuliere onderneming, heeft kantoren in Bornem (België) en in Tiel (Nederland), en zal de naam Metalak blijven gebruiken. De overeenkomst is met onmiddellijke ingang.

Dirk Lippens, Country Business Manager voor Axalta in de Benelux, over de overname: “Metalak is al jaren een succesvol bedrijf in het bovenste segment van de schadeherstelmarkt in Nederland en België en heeft langetermijnrelaties opgebouwd met honderden schadeherstelbedrijven en diverse netwerken. Deze overname versterkt de markpositie van Axalta en is bedoeld om onze operationele infrastructuur te optimaliseren en zal tegelijk ook onze verkoopactiviteiten aanvullen. We krijgen hiermee een fantastische kans om te groeien in deze twee snel evoluerende markten. Het hele Benelux-team is volledig gericht op onze klanten en we kijken uit naar de nieuwe kansen die deze overname ons biedt.”

Bas van de Ven, Managing Director en eigenaar van Metalak, sluit zich aan bij het managementteam van Axalta Benelux als Business Director Metalak, en blijft de operationele leiding van Metalak in de Benelux houden. Hij zegt: “Ik spreek voor al mijn collega’s wanneer ik zeg dat dit een bijzondere tijd voor ons is. We maken nu deel uit van Axalta. Dat is een verandering, maar de steun die wij aan onze klanten geven zeker niet veranderen. Zij zullen de uitstekende persoonlijke service blijven krijgen, nog steeds uit naam van Metalak. Dat serviceniveau - dat zij terecht van ons verwachten – wordt nu ook nog eens ondersteund door Axalta.” Metalak blijft de verkooporganisatie voor de Spies Hecker en Plus Paint producten die in Nederland en België worden verkocht.

Over Axalta Coating Systems
Axalta Coating Systems is een toonaangevend wereldwijd bedrijf dat uitsluitend gericht is op coatings en haar klanten voorziet van innovatieve, kleurrijke, mooie en duurzame oplossingen. Van lichte OEM voertuigen, commerciële voertuigen en autoschadeherstel toepassingen tot elektromotoren, gebouwen en pijpleidingen, onze coatings zijn ontworpen om corrosie te voorkomen, productiviteit te verhogen en de materialen die we lakken langer te laten meegaan. Met meer dan 145 jaar ervaring in de coatingsindustrie, blijven de meer dan 12,000 medewerkers van Axalta manieren vinden om onze ruim 120,000 klanten in 130 landen elke dag beter te dienen met de beste coatings, toepassingssystemen en technologie. Voor meer informatie, ga naar www.axaltacoatingsystems.com of volg ons op Twitter, @axalta en op LinkedIn.