Axalta opent nieuwe fabriek van watergedragen lakken in

Publicatiedatum: 9 juli 2015

Een nieuwe productie-eenheid die kan voldoen aan de vraag naar hoogkwalitatieve, milieuvriendelijke lakken.
Wuppertal, Duitsland, 8 juli 2015: Axalta Coating Systems (NYSE:AXTA), toonaangevend wereldwijd producent en leverancier van vloeibare en poederlakken, heeft een nieuwe productie-eenheid voor watergedragen lakken in de Duitse vestiging in Wuppertal geopend, amper negen maanden nadat het terrein gebruiksklaar was gemaakt voor het project. Dit betekent een verdere uitbreiding van Axalta’s reeds aanzienlijke activiteiten in Wuppertal en is vooral een bewijs van zijn engagement om milieuvriendelijke watergedragen laktechnologie te produceren, waarvoor een toenemende vraag bestaat. “Wuppertal is nu het centrum van de productie van watergedragen lakken voor Axalta Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Wuppertal is trouwens nu al de grootste fabriek van Axalta in de wereld,” aldus Axalta’s voorzitter en CEO, Charlie Shaver, tijdens de openingsplechtigheid. “Dit deel van de wereld, en vooral Duitsland, mag bovendien een synoniem genoemd worden voor de beste autobouwers en knowhow ter wereld en is ook de plek voor enkele van onze belangrijkste klanten. Mede dankzij onze sterke ‘roots’ in deze markt, kunnen we bijzonder trots zijn op het feit dat je hier een Axalta lak zal vinden op minstens één op de twee auto’s, en dat deze lakken ook steeds meer watergedragen zijn." De nieuwe fabriek in Wuppertal zal lakken produceren voor de meeste constructeurs van lichte en bedrijfsvoertuigen (OEM's) in de regio, en ook voor Axalta's drie wereldwijde lakmerken waaronder Spies Hecker.

Dr Norbert Weckes, plantmanager in Wuppertal, gaf meer toelichting op de geavanceerde processen van de fabriek, die de milieu-impact van de Axalta productie verminderen. “Dit is een plant van en voor de volgende generatie. Ze zal ons afval uit operationele activiteiten verminderen, ze levert laksystemen waardoor de klanten van Axalta hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en ze biedt hen hoogwaardige producten die zij van ons verwachten."

"De uitbreiding van het project biedt ook de mogelijkheid om de productiviteit elders in de Wuppertal fabriek te verbeteren," verklaarde M. Shaver nog. "We installeerden ook nieuwe apparatuur in de bestaande watergedragen productielijnen. We reorganiseerden verder de manier waarop we onze producten produceren, transporteren en afvullen en bereikten meer synergieën door de productiemiddelen te combineren voor zowel lakken voor OEM’s als voor klanten in de schadeherstelsector.”

Peter Jung, de burgemeester van de stad Wuppertal, zei: "Een investering op deze schaal is van groot belang voor Wuppertal. Hierdoor stelt Axalta immers de jobs van zijn medewerkers veilig en positioneert het zich voor de toekomst met duurzame, geavanceerde productie-eenheden. We zijn verheugd over de dynamische ontwikkeling van Wuppertal als vestigingsplaats voor diverse sectoren. Axalta is een belangrijk onderdeel van deze ontwikkeling en ik wil ze danken namens de hele stad."