Axalta’s Global Automotive 2015 Color Popularity Report

Publicatiedatum: 2 december 2015

Een witte lawine! Axalta's Global Automotive 2015 Color Popularity Report wijst wit aan als de wereldwijde nummer één


Het 63ste jaarlijkse kleurenrapport van Axalta Coating System wijst uit dat 35 procent van de kopers voor wit kiest.

Wuppertal, Duitsland, 24 november 2015 - Axalta Coating Systems, wereldwijde ontwikkelaar en producent van vloeibare en poederlakken, heeft onlangs zijn jaarlijkse Global Automotive 2015 Color Popularity Report gepubliceerd. Het toont onder meer duidelijk aan dat wit de kleur is die blijft groeien in de populariteitspoll en wereldwijd stand houdt aan de top. Wit stootte zilver al in 2011 van de troon en blijft sindsdien aan populariteit winnen.

"Axalta's kleurentrendonderzoek bestaat sinds 1953 en is uitgegroeid tot een belangrijk middel dat de autofabrikanten ondersteunt bij de voorspellingen van de ontwerpen en kleurvoorkeuren van de komende jaren", aldus Nancy Lockhart, Color Marketing Manager voor Axalta in Noord-Amerika. "Wit is nu voor het vijfde opeenvolgende jaar de meest populaire kleur ter wereld. En toch merkten we enkele verschillen in kleuren op toen we de trends in regio's in de wereld vergeleken. Rood vertegenwoordigt tien procent van de Zuid-Amerikaanse markt. De middelblauwe tinten blijven belangrijk in Europa en lichtblauw wint aan populariteit in Noord-Amerika."

Het jaarlijkse kleurenverslag van Axalta is het meest omvattende in de auto-industrie sinds 63 jaar. We stippen graag enkele hoofdlijnen uit de laatste editie aan:

Wereldkleuren

  • Zilver bleef min of meer stabiel na vier jaar aan belang te hebben ingeboet en blijft op 13 procent.
  • Blauw bleef eveneens stabiel in 2014, terwijl andere rijke kleuren terrein moesten prijsgeven.

Noord-Amerika

  • Met 11 procent is rood het populairst in Noord-Amerika. Axalta's Radiant Red 2015 North America Automotive Color of the Year is het bewijs van deze voorkeur.
  • Blauw groeide inzake populariteit en was goed voor acht procent van de verkoop.

Zuid-Amerika

  • Wit is in dit werelddeel de meest populaire kleur; geen enkele andere kleur haalt elders een hogere score.
  • Zilver is de tweede meest populaire kleur.

Europa

  • Dit continent verkoopt de meeste blauwe wagens en haalt daarmee negen procent, met vooral een voorkeur voor sportieve middelblauwe tinten.
  • Met 21 procent marktaandeel scoort zwart hier het beste over de hele wereld. Belangrijk hierin zijn de zwarte tinten voor middenklasse en grote wagens

Azië

  • De regio zag een drie procent toename in beige/bruin.
  • Alleen al in China steeg wit met 19 procent in populariteit.

Volgens Nancy Lockhart zorgt het onderzoek van de kleurpopulariteit in de autosector voor een waardevolle terugblik op hoe de kleurvoorkeuren van de consument veranderen in de tijd.

"Het kleurvoorspellingsteam van Axalta onderzoekt de kleurvoorkeuren van de toekomst," rondt Nancy Lockhart af. "De volgende generatie wereldwijde auto-kleuren zal bestaan uit een verscheidenheid van kleuren met zeer chromatisch fel rood, rijk blauw en levendig paars. Niche kleuren worden dan weer verwacht voor kleine auto's in unieke lichtblauwe, groene en goudkleuren. Warme tinten worden eveneens populairder in vooral aardse tinten als groen, brons, rood en beige. Ten slotte zijn er nog de koele tinten met hoofdzakelijk wit, grijs en zwart."


Axalta's Global Automotive 2015 Color Popularity Report

Over Axalta Coating Systems

Axalta Coating Systems is een toonaangevend wereldwijd bedrijf dat uitsluitend gericht is op coatings en haar klanten voorziet van innovatieve, kleurrijke, mooie en duurzame oplossingen. Van lichte OEM voertuigen, commerciële voertuigen en autoschadeherstel toepassingen tot elektromotoren, gebouwen en pijpleidingen, onze coatings zijn ontworpen om corrosie te voorkomen, productiviteit te verhogen en de materialen die we lakken langer te laten meegaan. Met bijna 150 jaar ervaring in de coatingsindustrie, blijven de ongeveer 12.800 medewerkers van Axalta manieren vinden om onze ruim 120,000 klanten in 130 landen elke dag beter te dienen met de beste coatings, toepassingssystemen en technologie. Voor meer informatie, ga naar www.axaltacoatingsystems.com of volg ons op Twitter, @axalta en op LinkedIn.