Cranen Fleetservice spuit unieke truck met Spies Hecker voor Nordic Trophy

Publicatiedatum: 29 augustus 2014

Cranen Fleetservice in Heeswijk-Dinther heeft onlangs een unieke Scania R560 combinatie voor de Nordic Trophy in Zweden gespoten met Spies Hecker. Het ontwerp en de uitvoering van het airbrushwerk werden verzorgd door Marcel en Willeke Timmer van MW Designs. Het Zweedse Berthons Transport uit Bjärnum gaf opdracht voor deze unieke ‘Berthons Hotrod’.

De Nordic Trophy is een onderdeel van Elmia Lastbil, de internationale beurs voor de transportsector in Jönköping in Zweden met ruim 40.000 bezoekers. Ries Cranen, bedrijfsleider van Cranen Fleetservice en al meer dan 50 jaar Spies Hecker gebruiker: ”Het was een heel werk om alles op tijd af te krijgen. Door de vakantieperiode hadden we een lagere bezetting waardoor ik ook het spuitpistool ter hand heb genomen. Grote uitdaging lag in het traploos over laten gaan van het groen naar wit parelmoer, van beneden naar boven over de volle lengte van de truck. Voor de afwerking hebben we de kwalitatief hoogwaardige blanke lak van Spies Hecker gebruikt.” Bob Cranen, directeur van Cranen, voegt er aan toe: “We hebben in het weekend en in de avonduren gewerkt. Maar we zijn heel trots op het eindresultaat.” De inspanningen waren zeker niet voor niets want de ruim 25 meter grote Scania combinatie sleepte maar liefst meerdere prijzen in de wacht.

  • Svenpas Favorite
  • 1ste plaats ''Challenger Class''
  • 1ste plaats Publieksprijs
  • 2de plaats ''Mixed goods'' trucks
  • 2de plaats Interieur
  • 3de plaats Paint

Voor het spuiten van ‘Berthons Hotrod’ maakte Cranen Fleetservice onder andere gebruik van Spies Hecker Permacron Basislack Serie 293 en Spies Hecker HS Klarlack 8035. Aan het project werkten tevens Van Winkoop Truckschade, Steve’s Place Truckstyling en Special Interior mee.

Cranen verzorgt schadeherstel en designspuitwerk aan personenwagens en vrachtwagens, maar ook de belettering van panden en andere objecten.