"Deukentaxi" Wim T. Schippers onthuld

Publicatiedatum: 25 oktober 2012

Op 11 oktober 2012 heeft kunstenaar Wim T. Schippers, tijdens de opening van Art Cars, in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum zijn ‘vergeten’ kunstwerk Le Taxi Cabossé, Four-Wheeled Dents (1982), onthuld. De taxi is na bijna 30 jaar vergetelheid in ere hersteld, speciaal voor deze presentatie van bijzondere kunstauto’s. Het persartikel dat is uitgebracht is te lezen via de site van Art Cars waar het project deel van uitmaakt.  Luister naar het commentaar van Wim T. Schippers.

De "deukentaxi" werd gespoten met Spies Hecker. Onrechtmatigheden zoals roest, blistering, scheuren e.d. zijn verwijderd door het oppervlak te schuren. Waar de schuurmachine niet bij kon, is met de hand geschuurd. Sommige delen waren zo doorgeroest dat deze eerst gerepareerd zijn met glasvezelmatten en polyester, daarna met polyesterplamuur op aluminiumbasis.  

Nadat alle onrechtmatigheden verwijderd waren, zijn de blanke delen voorzien van een primer (Spies Hecker Priomat 4085) en isolerende grondverf (Spies Hecker Permacron Variofüller 8590). Daarna is de grondverf met de hand geschuurd en waar mogelijk met de schuurmachine met P 600. Nog aanwezige krasjes en putjes zijn daarna met fijne plamuur bewerkt.  

 

 

 

 
 De auto is afgelakt met Hi-TEC 480 in de mengkleur 355. Dit is een grove metallic om de deuken nog beter ui te laten komen. Als blanke lak hebben we de Spies Hecker Permacron HS Klarlack 8034 toegepast vanwege zijn hoge glans en body. De auto is na 5 dagen in een vloeibare was gezet om aanhechting van vuil e.d. te voorkomen. Het resultaat is verbluffend!