Extreme Renault Mégane RS in Spies Hecker lak

Publicatiedatum: 21 oktober 2013

Metalak B.V. heeft deelgenomen aan een bijzonder project van de Van Kerkhof & Visscher Groep (VKV Groep): een extreme Renault Mégane RS dat het exclusieve label ‘By E-motions’ draagt. “Een auto die uit de fabriek komt is in zekere zin altijd een compromis. Het model moet voldoen aan de gemiddelde eisen van klanten in heel Europa of zelfs de hele wereld”, legt Chris Visscher van de VKV Groep uit. Omdat steeds meer mensen hun auto willen personaliseren kunnen geïnteresseerden bij de VKV Groep kiezen uit een uitgebreid programma met optische en technische aanpassingen. De extreme Renault Mégane RS laat deze optische en technische mogelijkheden in alle facetten zien.

By Emotions
De Renault Mégane RS By Emotions is nog in ontwikkeling maar het eindresultaat zal spectaculair zijn: een vermogen van ongeveer 340pk en volledig rijdend op Bio-Ethanol. Stijfheid van het chassis en het gewicht zijn heel belangrijk. Zo worden de motorkap, portieren, achterklep en stoelen uitgevoerd in carbon. VKV heeft als doel een street legal Renault Mégane RS te bouwen die op het circuit supercars kan evenaren en verslaan, maar daarnaast ook een zeer lage CO2 uitstoot heeft door het gebruik van Bio-Ethanol en het fors verlaagde gewicht.  

 

NNP Renault Rouge Flamme
De extreme Renault Mégane RS By Emotions is gespoten in de nieuwe trendkleur NNP Rouge Flamme om een spetterend effect te realiseren. Voor het reproduceren van deze kleur is een zogenaamde aangekleurde blanke lak benodigd. Metalak bood hiervoor de oplossing met Spies Hecker Permahyd Hi-TEC 480 en Permasolid HS Klarlack Color Additiv 9043/9044. Bovendien kon het spuitwerk in een zeer korte tijd gerealiseerd worden doordat de lak eenvoudig was aan te brengen en snel droogde. De autolakken van Spies Hecker zijn bovendien duurzaam erkend en daarmee sluiten ze perfect aan bij de trend naar maatschappelijk verantwoord herstel.   


Videoverslagen op  Autoweek
Het gehele project zal worden gevolgd en vastgelegd door Autoweek in vijf online videoverslagen. Op de Metalak website kunnen geïnteresseerden het speciale project volgen. Kijk hier voor de presentatie van de Renault Mégane op 100% Tuning in Ahoy.

Naast Metalak zijn de volgende partners betrokken in het project: OZ-Racing / Van Klei (lichtgewicht velgen), Renault Nederland (body), Öhlins (R&T veersysteem), Simonis Racing Services en DK-Schweizer (interieur).

Over de VKV Groep
Met in het afgelopen jaar 7.400 verkochte nieuwe auto’s van de merken Renault, Nissan en Dacia – vanuit veertien vestigingen in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Midden-Nederland – behoort de VKV Groep tot de tien grootste dealerholdings van Nederland. De VKV Groep is bovendien importeur van Infiniti in Nederland. Ook heeft het drie Zero Emission verkooppunten ingericht in Amsterdam, Rotterdam en Tiel.