Klein, draadloos en nauwkeurig: Spies Hecker lanceert een nieuwe spectrofotometer

Publicatiedatum: 7 maart 2018

Exact de juiste kleur vinden ging zelden zo snel als met Spies Heckers nieuwe, gebruiksvriendelijke oplossing voor digitaal kleurbeheer in autoschadeherstelbedrijven: de praktische en eenvoudig te bedienen ColorDialog Phoenix spectrofotometer.

"De toekomst van kleurbeheer is digitaal. Echter, digitale kleurentools kunnen het werk van autoschadeherstelbedrijven alleen gemakkelijker maken als ze betrouwbare resultaten geven en gemakkelijk te bedienen zijn," aldus Dick van Duijvenvoorde, Manager Techniek van Spies Hecker importeur Metalak.

Met de nieuwe ColorDialog Phoenix spectrofotometer brengt Spies Hecker een compacte oplossing op de markt. Van Duijvenvoorde vertelt: "Het apparaat is intuïtief, gebruiksvriendelijk en maakt draadloze gegevensoverdracht mogelijk. Met de nieuwe ColorDialog Phoenix en de gebruiksvriendelijke Phoenix-kleurensoftware is het eenvoudiger dan ooit om efficiënt de juiste kleur te vinden."

Compact formaat en moderne meettechnologie
Eenvoudige pictogrammen leiden de gebruiker door de interface van het apparaat. De kleurendisplay kan met de meegeleverde pen of de vinger worden bediend. Dankzij het compacte formaat is het apparaat gemakkelijk met één hand te bedienen. En de bescheiden afmetingen hebben nog een ander praktisch voordeel. Omdat de spectrofotometer zo klein is, kunnen autospuiters dichter in de buurt van beschadigde onderdelen komen. De moderne meettechnologie met leds levert nauwkeurige resultaten op en herkent niet alleen de kleur, maar ook het effect. "Daarnaast zijn er gekleurde lichtindicatoren op de behuizing van het apparaat aanwezig, die de gebruiker onmiddellijk vertellen of de meting is geslaagd. Als de meting succesvol is, ziet de autospuiter een groen lampje. Tijdens het meten brandt er een blauw lampje en als het proces moet worden herhaald licht er een rood lampje op. Deze indicatoren laten direct de status van de meting zien," legt Van Duijvenvoorde uit.

Draadloze gegevensoverdracht naar de kleurensoftware
Een van de belangrijkste innovaties van dit apparaat is de mogelijkheid om gegevens draadloos vanaf de spectrofotometer naar de Phoenix-kleurensoftware te verzenden. Dit maakt het proces efficiënter. "Dankzij gegevensoverdracht via Wi-Fi is de ColorDialog Phoenix heel flexibel in gebruik, omdat het apparaat niet meer hoeft te worden aangesloten op de computer in de mengruimte," aldus Van Duijvenvoorde. "Het oplaadstation kan gemakkelijk worden neergezet op de plaats waar de lakschade wordt gemeten en de spectrofotometer is dus altijd waar de gebruiker hem nodig heeft. In de praktijk kan dit tijd besparen en meer comfort tijdens het werk opleveren."

Een geavanceerde oplossing voor modern kleurbeheer
"Met de nieuwe ColorDialog Phoenix spectrofotometer en de nieuwste versie van de Phoenix-kleurensoftware presenteren we een handige, intuïtieve oplossing voor kleurbeheer die de meetresultaten betrouwbaarder maakt, op een eenvoudige manier," vertelt Van Duijvenvoorde. "Draadloze gegevensoverdracht maakt het mogelijk om het werkproces in het autoschadeherstelbedrijf te verbeteren. Zo dragen de kleurentools van Spies Hecker bij aan meer efficiency."  

Voor meer informatie kijk hier.