MDM Motorsport sleept titel in de wacht

Publicatiedatum: 4 maart 2013

Zandvoort, 3 maart 2013 – Het autosportseizoen is nog niet eens begonnen, maar de eerste titel heeft MDM Motorsport al binnen. Bas van de Ven en Jan-Joris Verheul zijn de winnaars van het Winter Endurance Kampioenschap 2012/2013.

Op Circuit Park Zandvoort verzekerde het duo zich in stijl van de titel. Wederom bijgestaan door Tom Coronel, sloten ze het winterseizoen af met hun derde klasse-overwinning. Rob de Laat en Rob Severs werden tweede en de equipe Eddie den Dekker / Michel Schaap tekende voor de laatste podiumplaats.Bas en Jan-Joris kregen de titel niet cadeau. Met nog vier kanshebbers op de eindzege was de strijd om het kampioenschap spannender dan ooit. Ook teamgenoten Michel Schaap en Eddie den Dekker, Liesette Braams en de familie Bleekemolen gingen met titelaspiraties naar Circuit park Zandvoort voor de ‘Final 4’.30

30 deelnemers begonnen ’s ochtends aan de natte kwalificatie. Op de regenbanden was het Jan-Joris Verheul die de pole-postion in divisie twee voor zich opeiste. Michel Schaap volgde op de tweede plek en Rob Severs sloot de rij op drie.

Om 12:00 gingen de rode lichten uit voor de laatste vier uur van het winterseizoen. In de beginfase kwam de concurrentie uit onverwachte hoek. Rob de Laat had de beste start en wist op de opdrogende baan gelijk Bas van de Ven voorbij te steken. Niet veel later werd de complete ‘MDM trein’ echter verschalkt door het Engelse team Deep Drill. Dat betekende werk aan de winkel, want een overwinning was met het oog op het kampioenschap noodzakelijk. Na driekwartier was de baan droog genoeg om de intermediates om te wisselen voor slicks. In recordtempo werden de drie BMW’s één voor één voorzien van nieuwe banden, diesel en een nieuwe rijder.

Na de pitstops werd de oorspronkelijke rangorde hersteld. De Engelse gastrijders waren uit de top-drie verdwenen en de leiding was in handen van Jan-Joris Verheul, gevolgd door Rob Severs op twee en Michel Schaap op drie. Van de kampioenschapskandidaten hadden van de Ven, Verheul en Coronel nu de beste papieren in handen. Kans om hier verandering in te brengen kreeg de concurrentie op dat moment niet, want een diep ingegraven auto in de Mastersbocht zorgde voor de eerste neutralisatie van de race. Na een kwartier 60 te hebben gereden werd de baan weer vrijgegeven. Gedurende de rest van de tweede stint veranderde er niets in de stand in de klasse.