Mercedes-AMG Petronas Motorsport: Hard werken en teamwork - de formule voor succes

Publicatiedatum: 22 oktober 2019

De spuiterij bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport in Brackley, Engeland, zorgt voor het spuiten van de auto's en is er verantwoordelijk voor dat alles, van de oorkappen, tot het centrale station van de engineers er geweldig uitziet. Ze vertrouwen hiervoor op de maatwerkoplossingen van Spies Hecker.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport, de regerend constructeurskampioen van de FIA Formula OneTM, staat bekend om zijn iconische kleurstelling op zijn Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ raceauto's. De afgelopen vijf jaar vertrouwde het team op de maatwerkondersteuning en op maatwerk van Spies Hecker.

Voor Andrew Moody, hoofd lak en graphics bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport, en zijn team, zijn de auto's slechts een onderdeel van hun werk. Andrew zegt: "We spuiten alles, van de oorkappen op de headsets van de monteurs tot de drinkflessen van het merk Monster die de coureurs en het team langs de baan gebruiken."

In het hart van de garage
Eén van de grootste stukken die door de spuiterij is gespoten, is het centrale station van de engineers. Deze bestaat meestal uit een aluminium frame in het hart van de garage tijdens elk raceweekend. Hier zitten de engineers van elke bestuurder (race-engineer, prestatie-engineer, banden- en aerodynamica-engineers en krachtunit-engineer). Teambaas en CEO Toto Wolff zit aan het hoofd van het station, waar hij beide engineeringsteams, de auto's in de garage en de pitwall kan zien.

De overwegend koolstofvezel pitwall-portaal en het koolstofvezel pitstop-portaal worden ook gespoten door het team van Andrew. Het pitwall-portaal is waar een aantal strategen van het team zitten, terwijl het pitstop-portaal de eenheid buiten de garage is, die de verkeerslichten voor de pitstop herbergt, evenals de persluchtslangen en de activeringsbedrading om de luchtsleutels te bedienen.

Andrew legt uit: “Alle drie worden ze elk raceweekend opgebouwd en afgebroken, dus moeten we ervoor zorgen dat de coating robuust is. Omdat ze altijd in gebruik zijn, is het voor ons moeilijk om de coating tijdens het seizoen te vernieuwen. We vertrouwen daarom op de duurzame, robuuste en strakke afwerking van Spies Hecker.”

Modulair, flexibel en het ziet er altijd perfect uit
In de winter voert de spuiterij het gigantische karwei uit om zes sets van aluminium sandwichpanelen te spuiten. Een set voor de Europese races en vijf voor de intercontinentale races. Deze worden gebruikt om de garagewanden, gangen, deuren en scheidingswanden te maken. Maar liefst 600 panelen, die zo groot kunnen zijn als 2 bij 1 meter, vormen een volledig modulair en uiteindelijk flexibel systeem dat perfect in elke garageruimte op de seizoenskalender past.

De spuiterij spuit ook een aantal hospitality-panelen voor de intercontinentale races. Dit is een modulair systeem dat is gebouwd voor het team, gasten, sponsors, VIP's, coureurs en hun vrienden en gezinnen. Het hospitality-gebied bestaat uit een directiekamer, keukens, evenals eet- en ontspanningsruimten.

Ervoor zorgen dat de kleuren overeenkomen
De spuiterij spuit elk seizoen maar liefst 70 aluminium drinkflessen van het merk Monster. Het spuiten hiervan is erg tijdrovend, omdat alles - de merknaam, de naam, de hoofdlijnen en de "klauw" afzonderlijk op elke fles worden gespoten. Om een perfecte kleurenovereenkomst te garanderen, gebruikt het team van Andrew het nieuwste volledig digitale, draadloze, cloudgebaseerde kleurmanagementsysteem van Spies Hecker. De ColorDialog Phoenix-spectrofotometer meet de oorspronkelijke kleur van de sponsor en verbindt via wifi met de Phoenix Cloud-kleurensoftware, die een accurate kleurenformule kan leveren. Het is ook gekoppeld aan de IP-mengschaal en IP-printer.

Overal Spies Hecker
De spuiterij zorgt er ook voor dat de Brackley-locatie er altijd op zijn best uitziet. Andrew en zijn team spuiten bewegwijzering in de fabriek en de honderden Lista-kasten die op bijna elke afdeling staan. Maar dat is niet alles. Hij zegt: "In het verleden hebben we zelfs de grote directiekamertafel in de directeurskamer gespoten, dus we moeten overal op voorbereid zijn."

Met zo'n enorme verscheidenheid aan items en ondergronden heeft Andrew een arsenaal aan allesomvattende producten nodig met eenvoudige toepassing om die uitdagingen aan te gaan. De spuiterij maakt gebruik van een verscheidenheid aan producten van Spies Hecker, waaronder Priomat® Wash Primer 4075, en vervolgens Permasolid® HS Vario Grundierfüller 5340, een vullende grondverf met een hoog gehalte aan vaste stoffen, of Permasolid® HS Performance Füller 5320, een sneldrogende 2K HS-schuurplamuur. De kleurgradiënten van het team worden gespoten met Permahyd Hi-TEC 480 Basislack zilver - Stirling Silver genaamd - plus vier extra zilvertinten, overlopend in zwart. Ze spuiten een aantal onderdelen af met Permasolid HS Race Klarlack 8700.

“De spuiterij is zo'n drukke afdeling, we hebben een lakpartner nodig die de taak aankan en Spies Hecker heeft jaar na jaar bewezen dat zij dit kunnen. We weten dat ongeacht wat we moeten spuiten, het juiste productsysteem voor ons beschikbaar is om een perfecte afwerking te garanderen,” concludeert Andrew.

Ga voor meer informatie over Spies Hecker naar www.spieshecker.com en om Mercedes-AMG Petronas Motorsport te volgen, gaat u naar www.mercedesamgF1.com.