Metalak biedt oplossingen

Publicatiedatum: 3 juli 2012

Metalak heeft een nieuw productassortiment onder de merknaam PlusPaint gelanceerd. Het assortiment bestaat uit een UV-A droger met producten en luchtdrogende producten. Hiermee speelt Metalak in op de trend naar repareren in plaats van vervangen en kortere doorlooptijden. Marktonderzoek heeft aangegeven dat tot wel 25% van de reparaties met gewijzigde processen en snellere producten af te wikkelen zijn. Metalak biedt de oplossing.  Met het nieuwe PlusPaint assortiment helpt Metalak het schadeherstelbedrijf meer winst uit het schadebedrijf te halen, door als ‘partner in proces’ het bedrijfsproces verder te optimaliseren.

AV-A droger PlusPaintRobert Jan Cornelissens, Productmanager van Metalak: ”Metalak biedt een innovatie als het gaat om UV-A droging. In tegenstelling tot de huidige hoge druk lampen in de markt, heeft Metalak gekozen voor een lage druk UV-A droger.” De PlusPaint UV-A droger met bewezen technologie van Philips onderscheidt zich door het grote droogoppervlak (drie cassettes van 120 cm x 50 cm), de gelijkmatige verdeling van de lichtintensiteit en de lange levensduur gecombineerd met geen opwarm- en afkoeltijd. Cornelissens vervolgt: ”Daarnaast is de PlusPaint  UV-A droger computergestuurd. Dit betekent inschakelbaar per cassette, digitale timer met auto-off functie en registratie van het aantal branduren per cassette. Om te voorkomen dat men een droogproces opstart met lampen die een gegarandeerde intensiteit zijn verloren, geeft deze UV-A droger een melding.” Kortom, de PlusPaint UV-A droger staat garant voor een veilige en gelijkmatige droging van de gehele reparatieplek.
De PlusPaint 1K UV-A grondverf is met deze droger in 7 minuten droog waarbij in het proces van applicatie geen tussenuitdamptijd of einduitdamptijd nodig is.

Daarnaast komt Metalak met een tweede innovatie, PlusPaint luchtdrogende 2K blanke lak. Deze blanke lak onderscheidt zich door snelle droging zonder toevoeging van warmte of licht. De blanke lak kan gepoetst worden na 30-45 minuten bij 20 graden Celsius. Verder heeft de blanke lak een goede poetsbaarheid en een volle glans.

U kunt een demonstratie aanvragen voor zowel de UV-A als de luchtdrogende producten. Klik hiernaast op aanvragen demo en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Voor de introductie aanbieding en de voordelen van de PlusPaint UV-A droger download hier de UV-A droger flyer