Metalak gaat de uitdagingen van 2013 samen aan

Publicatiedatum: 12 december 2012 2012 ligt alweer bijna achter ons. Een jaar waarin veel gebeurd is en Metalak zich als partner in proces profileerde met de introductie van oplossingen voor 1-dagsreparaties; het unieke UV-A concept en de luchtdrogende blanke lak. Metalak bracht daarnaast de oplossing voor de nieuwste kleurentrends, zoals de Alfa Romeo Rosso Competizione (134B) en Renault Rouge Flamme (NNP). Deze 3-laags parelmoerkleuren, waar voor het juiste effect ook nog een aangekleurde blanke lak nodig is, blijven een uitdaging voor de spuiters van vandaag en morgen. Speciaal voor het aankleuren van de blanke lak introduceerde Spies Hecker vier nieuwe producten in 2012: Permasolid HS Klarlack Additiven 90xx. De digitale Spies Hecker Mixing Ratio Disc bleek een uitstekende aanvulling op de huidige color tools van schadeherstelbedrijven. Daarnaast gingen we het land in met Wodan, om te speuren naar verborgen winst. Metalak Business Support hielp ondernemers om deze winst te realiseren.

2013, een uitdaging

Het zal niemand verbazen dat 2013 een uitdaging gaat worden. Metalak zal zich in 2013 nog sterker profileren als dé partner in proces voor bedrijven in schadeherstel, carrosseriebouw en industrie. Daarin blijft zij ondernemend en vooruitstrevend, of het nu gaat om paint, non-paint of haar unieke dienstenpakket Metalak Business Support.

Permasolid 5230Metalak zal ook in 2013 ondernemers en managers bewust maken van het verbeterpotentieel dat in een gemiddeld schadeherstelbedrijf aanwezig is. Hoe worden producten ingezet? Wordt er gebruik gemaakt van alternatieve reparatiemethoden en de juiste color tools, zoals de ColorDialog spectro om kosten te besparen en snelheid in het proces te houden? Metalak analyseert het energieverbruik van het schadeherstelbedrijf in de vernieuwde energiescan: inzicht in mogelijke kostenbesparing en tevens een bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En Metalak komt met een nieuw cabinefilter concept. Begin 2013 zal Metalak de markt hier verder over informeren.

Productintroducties

Metalak licht alvast een tipje van de sluier op als het gaat om productintroducties in 2013. Permasolid HS Premium Füller 5310 krijgt een opvolger: Permasolid HS Performance Füller 5320. Flexibel in te zetten voor elke vorm van schadeherstel, efficiënt in gebruik en afgestemd op de innovatieve watergedragen basislak Permahyd Hi-TEC 480. Daarnaast zal in het eerste kwartaal van 2013 de succesvolle Hi-TEC watergedragen basislak voor zwaar vervoer op de markt gebracht worden.  

Wintertips

Tot slot geeft Metalak nog een aantal belangrijke wintertips. Voor straks als het gaat vriezen en er weer pekel wordt gestrooid, is het belangrijk dat de auto’s goed met water worden gewassen en afgespoeld alvorens met de reparatie te beginnen. Droog schuren en goed afblazen met perslucht is aan te bevelen. Waterproof schuren kan blaasvorming geven. Zorg ook voor de juiste temperatuur in de werkplaats, mengruimte en verfopslag. De temperatuur moet tussen 15 en 18 graden Celsius liggen. Alle materialen moeten goed afgesloten worden na gebruik, ter voorkoming van condensvorming in de verpakking. De kachel in de verfkluis en in de mengruimte moeten weer aan, om te voorkomen dat de materialen te sterk afkoelen. Metalak adviseert een materiaaltemperatuur van rond de 20 graden Celsius. Schuurpapier droog bewaren en niet op de betonvloer leggen. Materiaal dat koud is laat zich niet goed verwerken. Dit geldt niet alleen voor de te verwerken materialen, maar ook voor de voertuigen zelf. Laat de voertuigen eerst op temperatuur komen, voordat met het werk begonnen wordt. Ook bij het kleurmeten dienen temperatuurwisselingen voorkomen te worden. Vermijd metingen bij extreme kou en voer metingen op het voertuig met de ColorDialog Spectro binnen uit.

Winter