Metalak zet in op krachtige groei

Publicatiedatum: 3 juli 2015

Bedrijven in schadeherstel, carrosseriebouw en industrie efficiënter laten werken op basis van onze kennis en onze producten: daar staat Metalak voor. En daar wil Metalak in de toekomst voor blijven staan. Met deze brief informeer ik u graag over een stap die we nu zetten om onze gewaardeerde klanten nog beter te gaan helpen.

De uitdagende marktomstandigheden –de nieuwe werkelijkheid– vragen om innovatieve en efficiënte oplossingen. Verdergaande samenwerking in onze keten is volgens ons het antwoord op de uitdagingen die de markt ons biedt. Metalak wil sterk groeien in denkkracht en slagkracht om haar klanten optimaal te kunnen blijven bedienen met kwalitatief hoogwaardige laksystemen, business support en non-paint producten. Zodat we ook op lange termijn u de oplossingen kunnen bieden en waarmee u uw doelstellingen kunt halen.

Met trots vertel ik u dat Metalak Benelux BV is overgenomen door Axalta Coating Systems EMEA Holding BV en daarbij haar eigen identiteit en juridische entiteit heeft behouden. Axalta Coating Systems is een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings voor de automobiel-, transport-, algemene industrie en architectuur en interieurklanten. Met meer dan 145 jaar ervaring werkt Axalta met ruim 12.000 medewerkers in 130 landen.

Met Axalta Coating Systems als moedermaatschappij krijgt Metalak nog meer toegang tot de kennis, producten en diensten van deze wereldspeler. Wat je daar als klant van gaat merken? Alles en niets. De dagelijkse dienstverlening en service blijven op hetzelfde (hoge) niveau en zijn in handen van het vertrouwde Metalak-team onder mijn leiding. De impact op onze oplossingen zal wel significant zijn. In uw voordeel. Met deze stap ontsluiten we meer kennis van (toekomstige) laksystemen en efficiënte en innovatieve applicatiesystemen. Dat gaat resulteren in betere oplossingen waarmee we een groter deel van de markt gaan aanspreken. Goed nieuws dus!

Mocht u nog vragen hebben over de kansen die met deze stap zijn ontstaan, kunt u te allen tijde contact met mij opnemen. Op onze website (www.metalak.nl) leest u meer over de ins & outs van de overname van Metalak door Axalta Coating Systems.

Op een krachtige samenwerking!

Met vriendelijke groet,

Bas van de Ven