Nieuw: Spies Hecker zinkchromaatvrije wash primer

Publicatiedatum: 6 december 2018

Bedrijfswagens hebben dagelijks te maken met extreme stress, dus de primer is vooral van belang om niet alleen het oppervlak te vullen, maar ook om bescherming tegen corrosie te bieden. De nieuwe wash primer Permafleet Spezial Primer 4140 van Spies Hecker doet dit zonder de toevoeging van zinkchromaat.

"We bieden onze zwaar vervoer klanten die indruk maken met gebruiksgemak, betrouwbaarheid van de toepassing en effectiviteit bij het dagelijks gebruik bij het werk in de werkplaats", zegt Dick van Duijvenvoorde, Manager Techniek bij Spies Hecker importeur Metalak. "En de bescherming van de gezondheid van schadeherstellers en de naleving van EU-richtlijnen moeten ook een sleutelrol spelen bij productontwikkeling. De nieuwe Permafleet Spezial Primer 4140 is hiervan een goed voorbeeld. "

Permafleet Spezial Primer 4140 is ideaal voor het gebruik op aluminium en roestvrijstaal en kan worden gebruikt in combinatie met Permafleet Zusatzlösung 3689 of Permafleet Zusatzlösung 3691 lang. Het is speciaal samengesteld voor grote oppervlakken zoals bij bedrijfsvoertuigen en bussen. Het kan gemakkelijk worden aangebracht, droogt snel en biedt betrouwbare bescherming tegen corrosie.

Gemakkelijk aan te brengen met bescherming tegen corrosie en chromaatvrij
"We hebben het zinkchromaat volledig geëlimineerd in deze nieuwe wash primer, wat belangrijk is met betrekking tot de naleving van de toekomstige Europese verordening voor chemische stoffen. Zinkchromaat is een ingrediënt dat normaliter wordt gebruikt voor corrosiewering en hechting, maar in onze nieuwe Permafleet Spezial Primer 4140 hebben we het vervangen door andere anti-corrosieve pigmenten“, legt Van Duijvenvoorde uit. 

De nieuwe zinkchromaatvrije Permafleet Spezial Primer 4140 is nu beschikbaar en vervangt Permafleet 1:1 Korrosionsschutz Wash Primer 4130 en Permafleet 2:1 Spezial Wash Primer 4120.