Passie voor auto's tot in het kleinste detail

Publicatiedatum: 13 januari 2017

Snel, krachtig en uniek: in de Hobby's 2017-kalender presenteert Spies Hecker voertuigen die met liefde zijn gerestaureerd en gelakt door 12 schadeherstelbedrijven in acht landen die klant zijn van Spies Hecker. Elke pagina van deze kalender ademt de professionaliteit en het persoonlijke enthousiasme van de autospuiters.

In de Spies Hecker-kalender van 2017 vindt u onder andere een Opel Kapitan PL 2600 uit 1960 (Denemarken), een Porsche 356 uit 1959 (Italië) en een Citroën 11 CV Type BL uit 1939 (Duitsland). Maar de foto's bevatten ook verwijzingen naar de persoonlijke hobby's van de schadeherstellers, zoals boogschieten, fotografie en motorrijden. Fotograaf Ramon Wink bedacht zelf de scenes voor de schadeherstelbedrijven in de Hobby's 2017-kalender.

Drie broers en een cabrio

In het Zwitserse stadje Schachen hebben de broers Silvio, Pirmin en Patrik Fuchs – alle drie directeur van Fuchs GmbH Carosserie + Spritzwerk – een VW 1303 in een prachtige blauw tint gelakt. “Toen onze klant de cabrio afleverde, zaten er grote roestplekken op de kokerbalken, op de wielkasten en aan de voor- en achterzijde,” herinnert Silvio Fuchs zich. In een dompelbad werd de auto ontvet en gefosfateerd. “Om de auto na het herstellen van het plaatwerk weer terug te brengen in zijn originele, perfecte staat, hebben we twee lagen lak aangebracht: de Permahyd® Hi-TEC Basislack 480 en de sneldrogende Permasolid® HS Speed Klarlack 8800. De cabrio uit 1975 is nu weer als nieuw,” aldus Fuchs. De drie broers zijn zeer betrokken bij de vrijwillige brandweer, zoals blijkt uit de kalenderfoto.

Juni begint met een tractor

Kiss Autolack GmbH in het Oostenrijkse stadje Münchhof heeft een heel bijzonder project uitgevoerd. Reinhard Kiss en zijn team hebben namelijk een Steyr 280 A gerestaureerd. Deze tractor van 68 pk met achterwielaandrijving is uitgerust met een viercilinderdieselmotor van 5,4 liter en heeft een maximumsnelheid van 24 km/u. “De Steyr 280 A kwam bij ons terecht nadat hij opnieuw werd geïmporteerd vanuit Hongarije. De grootste uitdaging bij het restaureren van deze tractor was dat de zijpanelen en spatborden helemaal opnieuw vervaardigd moesten worden,” legt Kiss uit. De tractor werd gelakt met het Permahyd Hi-TEC-systeem van Spies Hecker. Oude tractoren zijn een grote hobby van zowel Reinhard als Renate en Tamara Kiss.

Een Gran Turismo in november

De Franse Gran Turismo Facel Vega Facel II werd maar vier jaar lang geproduceerd, van 1961 tot 1964. Werner Kesseler, eigenaar van Karosseriebau Kesseler, vertelt: “Onze klant ontdekte deze premiumcoupé in de jaren 80 in Londen.” Originele reserveonderdelen zijn zeer zeldzaam en moeilijk te krijgen. Daarom maakte de bekwame carrosseriebouwer de voertuigbodem en de portieren helemaal zelf, net als de onderdelen voor de zijkanten en de achterkant. “Nu is bijna alles van de Facel II handgemaakt, een echte prestatie. Maar deze sportwagen uit 1962 werd pas echt prachtig dankzij het gebruik van Spies Hecker-lak, die een uitstekend dekkend vermogen heeft,” aldus Kesseler. Het familiebedrijf rekent al op de nieuwe generatie, zoals blijkt uit de kalenderfoto: hierop zijn drie generaties van de Kesseler-familie afgebeeld.

Inzendingen voor de kalender van 2018 nu mogelijk

Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: “Ondanks de grote verschillen tussen de voertuigen in de kalender hebben ze één ding gemeen: ze laten zien met hoe veel passie en aandacht voor detail schadeherstellers overal ter wereld Spies Hecker-producten gebruiken.”

In 2018 zal Spies Hecker opnieuw de kunstwerken van klanten presenteren in een grote kalender. Voor deze nieuwe Spies Hecker kalender 2018 zoeken we voertuigen die hersteld/gespoten zijn met passie! Wilt u met uw werkstuk kans maken op een plekje in de kalender van 2018, stuur dan voor 28 februari uw korte beschrijving, foto’s en foto van uw werkplaats op. Dit kan via e-mail: sigrid.bakker@metalak.nl.

Alle 12 kalenderfoto's van 2017 zijn te bewonderen op de website van Spies Hecker.