Spies Hecker biedt oplossing voor laatste kleurentrends

Permasolid HS Klarlack Additiven Publicatiedatum: 23 oktober 2012

Effectkleuren waarbij gebruik wordt gemaakt van aangekleurde blanke lak in combinatie met 3-laags effectkleuren is een van de laatste trends binnen OEM. Recent worden schadeherstelbedrijven geconfronteerd met bijzondere 3-laags parelmoerkleuren die voor het juiste effect ook nog een aangekleurde blanke lak nodig hebben. Voorbeelden hiervan zijn Alfa Romeo Rosso Competizione (134B) en Renault Rouge Flamme (NNP). 
 
Speciaal voor het aankleuren van de blanke lak heeft Spies Hecker 4 nieuwe producten geïntroduceerd: Permasolid HS Klarlack Additiven 90xx. De laatst beschikbare formules zijn te vinden op www.metalak.nl/ colorfinder. Bovendien is op de Metalak website een uitvoerige beschrijving van het reparatieproces beschikbaar (SYS.908.1). Deze is te downloaden ondertechnische info.

In 2009 introduceerde Spies Hecker al de Permasolid HS Serie 275, menglak HG743, inclusief een applicatie-/ systeemadvies (SYS.908.0) voor reparatie van de Ford Fiesta Hot Magenta 9RTE. Dit was een van de populairste kleuren van dit model waarbij gebruik werd gemaakt van een aangekleurde blanke lak.