Stilstand is vooruitgang!; Metalak introduceert Stationary Speed Repair

Publicatiedatum: 29 mei 2015

Met Stationary Speed Repair biedt Metalak de oplossing voor de toenemende vraag naar cosmetisch of ‘one-day’ schadeherstel. Immers nog maar 30% van het huidige werkaanbod bestaat uit zware (technische) schades met een schadebedrag groter dan € 1.200,-. Analyse leert echter dat in veel schadebedrijven elke schade, groot en klein, op dezelfde manier wordt behandeld.

Cosmetische schades die in het traditionele schadeproces meelopen, brengen onnodige kosten voor vervangend vervoer met zich mee, zorgen voor productiviteitsverlies door werkoverdracht, onnodige stilstand van voertuigen en onnodige bewegingen van het voertuig. Het feit dat deze relatief eenvoudige schades worden verwerkt door 4 tot 6 verschillende mensen werkt bovendien faalkosten verhogend. Kortom, het traditionele schadeherstelproces, de uitrusting van het schadeherstelbedrijf, maar ook de toegepaste lakproducten sluiten niet langer aan bij het huidige werkaanbod, werken doorlooptijd-vertragend en staan daarmee een gezond rendement in de weg.

Stilstand is vooruitgang!

Cosmetische schades kunnen beter uit het traditionele schadeproces gehaald worden en in een aparte procesflow, met eigen planning, ondergebracht worden. Hierbij beweegt niet langer het voertuig door het proces, maar een beperkt aantal toegewijde medewerkers om het voertuig. Daarbij is een ruime werkplek met een ‘all-in-one’ functionaliteit & flexibiliteit gewenst. Daarnaast zijn multifunctionele medewerkers nodig die werken in teams van 1-2 personen i.p.v. in afdelingen. Deze tweede procesflow in het schadeherstelbedrijf vraagt slechts een kleine aanpassing in equipment en lakproducten. Metalak biedt de oplossing met Stationary Speed Repair, een compleet productenpakket gericht op snel en kostenefficiënt schadeherstel.

PaintTrotter paintTROTTER – mobiele spuitcabine

De paintTROTTER maakt onderdeel uit van het Stationary Speed Repair concept. Deze mobiele spuitcabine wordt naar de werkplek toegebracht, tegen het voertuig geplaatst en het voertuig wordt ter plaatse ingeplakt. Door het gepatenteerde filtersysteem blijft de lucht vrij van verfdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Deze mobiele spuitcabine heeft een laag energieverbruik, goed werklicht en levert een goede kwaliteit van het spuitwerk. Door de cosmetische schades uit het traditionele proces te halen en deze in de paintTROTTER te repareren wordt de traditionele spuitcabine, als grote kostenpost, ontlast.

De paintTROTTER kan voor schadeherstellers een eerste opstap zijn naar gescheiden processen voor cosmetische reparaties en technische reparaties en is een prima en betaalbaar alternatief voor een complete ‘all-in-one’ cabine. Ook kan de paintTROTTER ingezet worden in situaties wanneer de huidige ‘all-in-one’ cabine al maximaal benut wordt.

De eerder geïntroduceerde unieke luchtdrogende producten van Metalak functioneren uitstekend in combinatie met de paintTROTTER.

PlusPaint ‘High Speed Air Dry’ luchtdrogende producten

De luchtdrogende producten van Metalak bestaan uit de PlusPaint High Speed Air Dry grondverf en PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak. De luchtdrogende producten van Metalak zijn de snelste luchtdrogende producten op de markt, zonder toevoeging van extra warmte/ energie. De producten kunnen zowel op staande als liggende delen worden gebruikt, zowel voor spot-repairs als deelreparaties op kunststof en metaal.

PlusPaint High Speed Air Dry schuurgrondverf is al schuurbaar na 15 minuten luchtdroging bij 20°C. PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak is een allround blanke welke al stofdroog is na 10 minuten luchtdroging en poetsbaar na 30 minuten bij 20°C.

De unieke luchtdrogende producten van Metalak passen perfect in het Stationary Speed Repair concept ongeacht of gebruik wordt gemaakt van een (‘all-in-one’) cabine of een PaintTROTTER. Door toepassing van de PlusPaint High Speed Air Dry producten is het mogelijk om het gehele schadeherstelproces zonder toevoeging van energie/ warmte plaats te laten vinden. Hiermee passen deze producten uitstekend in de trend van Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Metalak Innovatieavond

Het Stationary Speed Repair concept, en vele andere onderwerpen, wordt gepresenteerd op de Metalak Innovatieavond van 18 juni a.s.. Deze avond is vrij toegankelijk en vindt plaats in het Metalak Trainingscentrum in Tiel, van 17:00-22:00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden en meer informatie vinden.