Volop actie tijdens Metalak Innovatieavonden

Publicatiedatum: 14 juni 2012

De afgelopen weken organiseerde Metalak voor het 5e jaar de Metalak Innovatieavonden in haar Trainingscentrum in Tiel. De Innovatieavonden staan al jaren garant voor actie en interactie. Bezoekers worden jaarlijks op de hoogte gebracht van alle innovaties op het gebied van paint, non-paint en equipement.

K9 on tourHet thema van de Innovatieavonden  was dit jaar “Speuren naar winst”.  Dit thema werd tijdens het welkomstwoord verduidelijkt door het optreden van Wodan, de speurhond uit de K-9 tour. De hond is getraind in het zoeken en vinden van verborgen winst. Tussen de bezoekers rook Wodan zeker nog verbeterpotentieel. Ondernemers en managers van schadebedrijven kunnen Wodan boeken om verborgen winst in het bedrijf te vinden.

Innovatiedagen demonstratieVervolgens werden de bezoekers, managers, chefs werkplaats, plaatwerkers en spuiters/voorbewerkers, in groepjes langs de verschillende presentaties en demonstraties rondgeleid. Metalak lanceerde een aantal unieke lakproducten waar de markt binnenkort uitgebreid over geïnformeerd wordt.

Op het Innovatieplein toonden diverse leveranciers hun nieuwste producten om de processnelheid en/of kwaliteit van het eindproduct te verbeteren. 3M presenteerde onder ander de nieuwste 3M Car Care Venture Shield transparante beschermingsfolie en de 3M Dirt Trap Protection voor in de spuitcabine.

innovatiedagen spuitdemonstratie Lascare demonstreerde haar kunststofreparatiesysteem en haar assortiment toebehoren en slijtdelen voor de plaatwerkerij, die te verkrijgen zijn via Metalak. Wera, nog niet heel bekend in de  Automotive, toonde haar kwalitatieve handgereedschappen.  Teroson demonstreerde de innovatieve Loctite 3090 2-componenten snellijm. Dit product is ideaal voor de verlijming van allerhande kleine onderdelen zoals afgebroken clips van binnenbekleding, kapotte steuntjes, enz. Daarnaast  toonden Kovax haar nieuwe vlakschuurmachine en  CAP de Drester Spoelunit. IKOTEC was aanwezig met de flexibel toepasbare IKOTEC3000 minilift en Carlon toonde diverse spuitstandaards.

Met het oog op het komende EK lanceerde Metalak tevens haar Kratstoelactie die gratis te verkrijgen is bij aankoop van non-paint producten. Meer informatie over de actie is te vinden op www.metalak.nl

In totaal bezochten ruim 400 deelnemers waaronder managers, chef werkplaats, spuiters en plaatwerkers  de vier Innovatieavonden. Kortom, de Metalak Innovatieavonden blijven succesvol en zullen zeker herhaald worden.