Voor het zesde jaar actie op Metalak Innovatieavonden!

Publicatiedatum: 21 november 2013

Metalak innovatieavond 2013 demonstratie Spies Hecker Performance Füller 5320Voor het 6e jaar organiseerde Metalak de Innovatieavonden in haar Trainingscentrum in Tiel. De Innovatieavonden staan al jaren garant voor actie en interactie. Bezoekers worden jaarlijks op de hoogte gebracht van alle innovaties op het gebied van paint, non-paint en equipement.

De ruim 400 bezoekers, verspreid over 3 avonden, werden in groepjes langs de verschillende workshops en demonstraties geleid. Het Spies Hecker systeem van de toekomst werd gepresenteerd; Spies Hecker Perfomance Füller 5320, de nieuwste blanke lakken Permasolid HS Klarlack 8034 en 8055 in combinatie met Permahyd Hi-TEC Basislack 480 zorgen voor een snelle en eenvoudige applicatie, korte procestijden en een uitstekende dekking. Daarnaast werd ingegaan op de nieuwste kleurentrends en de uitdaging die deze kleuren met zich meebrengt voor de schadehersteller. Een kleur additief is nodig om de diepe briljantie van deze kleuren te verkrijgen. Spies Hecker biedt de oplossing met  Permasolid HS Klarlack Color Additiven. Een voorbeeld hiervan is de kleur NNP Renault Rouge Flamme. Reparatie van deze kleur werd stap voor stap getoond. Het reparatieproces is tevens te vinden onder Technische Informatie op www.metalak.nl.

Renault Megane RS By EmotionsKosten besparen en milieuverantwoord repareren

Op de Metalak Innovatieavonden werden diverse innovaties gepresenteerd om kosten te besparen en milieuverantwoord te repareren. In de workshop Win2Air aanblaassysteem werden de resultaten van succesvolle pilots gepresenteerd. Het systeem realiseert een aanzienlijke energiekostenbesparing voor het schadeherstelbedrijf. Energiekostenbesparing is ook te behalen met de PlusPaint luchtdrogende producten die zich kenmerken door hun snelle droging zonder toevoeging van warmte of licht. Tijdens de Metalak Innovatieavonden werden deze producten gedemonstreerd. De PlusPaint luchtdrogende 2K blanke lak kan al gepoetst worden na 30-45 minuten bij 20 graden Celsius. EcoThin verzorgde een workshop waarin alle voordelen van haar innovatieve ecologische alternatief voor Thinner naar voren werden gebracht. EcoThin is in eerste instantie bedoeld als pistolenreiniger. Daarnaast is EcoThin ook geschikt als reinigingsmiddel voor plamuurmessen en als afbijt om gereedschappen en spuitbokken mee schoon te maken. Er zijn geen veiligheidsregels voor EcoThin: het ruikt niet, brandt niet en irriteert niet. Kortom, ook dit product past perfect binnen de trend naar milieuverantwoord repareren.


Metalak Innovatieavond 2013 beurspleinDe avonden werden verder ingevuld door 3M, Henkel, EMM, Kovax, CAP Devilbiss en Rupes die op het beursplein hun innovaties toonden. Op het beursplein was tevens de Renault Mégane RS By Emotions te bewonderen die onlangs bij 100% Tuning werd gepresenteerd. Deze extreme Renault is gespoten in de kleur NNP Rouge Flamme met Spies Hecker Permahyd Hi-TEC 480. De Renault Mégane is nog in ontwikkeling. Het project is te volgen op www.metalak.nl