Vrachtwagens Bleckmann gespoten met Spies Hecker

Publicatiedatum: 21 juli 2015

Het afgelopen jaar werd TNT Fashion overgenomen door Belspeed. De integratie van de twee bedrijven leidde tot een rebranding-initiatief. Bleckmann werd de nieuwe naam. Onderdeel van de rebranding was het omkleuren van 194 voertuigen naar de Bleckmann huisstijl waarbij de voertuigen werden gespoten met Spies Hecker®. RGN Brand Identity Service, Brinks Carrosserieën, Heisterkamp Truck- & Trailerservice en Wiggers Industrie Spuiterij Holland (WISH) werkten samen met Spies Hecker® leverancier Metalak mee aan dit project.

Van tekentafel tot spuiterij
RGN brand identity service, internationaal sterk in het implementeren en beheren van de merkidentiteit van organisaties, coördineerde het project van A tot Z. Zij maakte de vertaalslag van ontwerp naar uitvoerbaar design voor de verschillende voertuigen. Samen met Metalak ontwikkelde zij de kleuren. De voertuigen werden gespoten in Spies Hecker® Permafleet Serie 675. Deze lakproducten ondersteunen een efficiënt werkproces door de korte applicatie- en droogtijden. En dat is belangrijk bij projecten waar gewerkt wordt met een strakke deadline, zoals in het Bleckmann project. Daarnaast kenmerken de Permafleetproducten zich door een zeer goede lakstand en eenvoud in applicatie.

RGN, met kantoren in Almelo, Keulen, Barcelona, Istanbul, werkt voor bekende merken zoals, Nike, PostNL, FrieslandCampina. RGN beschikt over een zelf ontwikkeld uniek digitaal platform CI-control TM om dergelijke omvangrijke huisstijlprojecten te managen en beheren. Henk Drenth: ”Bij ons staat de manier waarop het proces wordt ingericht en begeleid, centraal. Het gaat daarbij om planning, communicatie en organisatie. Daarbij heb je partners nodig waarop je kunt vertrouwen, zoals Metalak.” De planning voor het rebranden van de 194 voertuigen is uitdagend. De gespreken voor uitbesteding van het project liepen al in april vorig jaar maar in december kreeg RGN pas definitief de opdracht. Vanaf mei mocht de huidige TNT uitstraling niet meer zichtbaar zijn op de weg. Sommige voertuigen worden compleet overgespoten, andere voertuigen worden kaal gehaald en van belettering voorzien. RGN plant elk voertuig in, verdeelt de voertuigen over de werkplaatsen, zorgt voor het juiste design per voertuig, verzorgt de communicatie tussen de partijen en bewaakt de strakke deadlines. En met succes; het project loopt geheel volgens de planning en budget.

Betrouwbare partners met kwaliteit
RGN en Metalak selecteerden de werkplaatsen op basis van vertrouwen en kwaliteit. Voorwaarde was uiteraard, dat er gespoten werd met het door het project voorgeschreven lakmerk Spies Hecker®.

Brinks Carrosserieën, is bijvoorbeeld één van de partners in het Bleckmann project en is heel tevreden over de samenwerking met RGN en Metalak. Jan Vink, Directeur van Brinks Carrosserieën: ” Wij werken al geruime tijd met Spies Hecker® en we hebben al 23 jaar goede contacten met Ben Kleissen, Manager Business en Development Zwaar Vervoer bij Metalak. De keuze voor een lakmerk is veel meer dan de prijs. Wij willen graag een betrouwbare relatie, die meedenkt, bijvoorbeeld bij projecten zoals deze, dat is belangrijk. De communicatie over het project verloopt uitstekend.“

Brinks Carrosserieën is een familiebedrijf en al 80 jaar een begrip als het gaat om de bouw van laadbakken voor vrachtwagens en trailers, autolaadkranen, transportkoelsystemen en truckschadeherstel.

Een andere grote speler in het project is Heisterkamp Truck & Trailerservice. Zij hebben reeds jaren ervaring in het uitvoeren van huisstijlprojecten. De Bleckmann vloot is daar nu bijgekomen. En er wordt gespoten met Spies Hecker®. Heisterkamp biedt een totaalconcept voor de transportsector. Naast Trucking biedt Heisterkamp Truck Rental & Leasing, Trailer Rental & Leasing, Trailer & Truck Service, Breakdown Service, Used Trucks en Commercial Vehicles. Daarbij werken ze samen met 20.000 Europese partners.

Wiggers Industrie Spuiterij Holland (WISH) uit Winterswijk, vooral enthousiast over de dekkracht van Spies Hecker®, stapte onlangs over naar Metalak en spuit nu ook vrachtwagens voor Bleckmann. WISH is specialist in bedrijfsauto’s. Zij verzorgt herstel en spuitwerkzaamheden als mede het restylen van complete wagenparken, onder ander voor grote opdrachtgevers waaronder Defensie, de Verenigde Naties en Welgro. Ook voor autoschade en industrieel spuitwerk kan men bij WISH terecht.

Vanaf mei is er geen vrachtwagen meer met de oude branding te zien. Bleckmann is Europees marktleider in wereldwijde Supply Chain Management (SCM)-diensten, vooral in de mode- en lifestyle sector. Bleckmann distribueert 300 miljoen kledingstukken per jaar.

CV-Team
Metalak beschikt al een aantal jaren over een divisie zwaar vervoer. Zo beschikt Metalak over een Business Development team welke wordt ondersteund door een team van binnendienstmedewerkers, een kleurmakerij met lakspecialisten en een eigen logistiek netwerk waardoor er overal in Nederland snel geleverd kan worden. Met het team kan Metalak haar partners, bijvoorbeeld in het Bleckmann project succesvol ondersteunen met paint, non-paint en know how.