Wintertijd

Publicatiedatum: 3 december 2018

De wintertijd is aangebroken en het is tijd om de werkplaatsdeur gesloten te houden. Alle materialen moeten goed afgesloten worden na gebruik, ter voorkoming van condensvorming in de verpakking. De kachel in de verfkluis en in de mengruimte moeten weer aan, om te voorkomen dat de materialen te sterk afkoelen. De geadviseerde materiaaltemperatuur ligt rond de 20 graden Celsius. Materiaal dat koud is, laat zich immers niet goed verwerken. Met het nieuwe jaar voor de deur is het ook de tijd om onderhoud aan de werkplaats en de cabines te plegen zodat alles er in het nieuwe jaar weer volop tegenaan kan.

In deze wintertijd zijn er diverse lakstoringen waar de schadehersteller rekening mee moet houden. Lakstoringen hebben immers een negatieve invloed op het uiteindelijk rendement van het schadeherstelbedrijf. Juist het terugdringen van de faalkosten zijn in deze economische tijd van essentieel belang. De lakstoringen die in deze wintertijd kunnen voorkomen zijn hieronder weergegeven:

Corrosie /roest
Deze lakstoring is een mechanische beschadiging met roest onder de lakfilm. De oorzaak kan zijn:

  • Steenslag in combinatie met strooizout en vocht.
  • Blank metaal, dat voor het gronden aan vocht blootgesteld is geworden.

Om corrosie te voorkomen, moet voor het gronden het blanke metaal grondig gereinigd en afblazen worden. Vervolgens dient de schadehersteller de lak tot op de blanke plaat af te schuren. Het laksysteem dient daarna opnieuw opgebouwd te worden met corrosiewerende primer, grondverf en aflak.

Kraters
Kraters zijn putjes met omhoogstaande randen. Deze lakstoring kan veroorzaakt worden door:

  • Een ondergrond die onvoldoende met siliconenverwijderingsmiddel werd gereinigd. 
  • Verontreinigde spuitlucht door olie of water.
  • Plafondfilter die niet voldoet aan de eisen.

Om kraters te voorkomen moet er regelmatig onderhoud aan de luchtleidingen gepleegd worden. Daarnaast dient de schadehersteller de filters regelmatig te vernieuwen (gemiddeld eenmaal per jaar, voorfilters elke drie maanden, paintstop elke 2 weken). Vervolgens is het aan te bevelen het te het te repareren en te spuiten oppervlak zeer grondig met siliconenverwijderingsmiddel te reinigen.

Metalak heeft deze lakstoringen hier overzichtelijke wijze weergegeven. De site geeft inzicht in de oorzaak van deze lakstoringen en het belangrijkste, hoe deze lakstoringen voorkomen kunnen worden. Mochten deze lakstoringen desondanks optreden, dan geeft de site tevens tips over hoe de storing het beste hersteld kan worden.