MDM team Metalak start het racejaar 2015 sterk

Publicatiedatum: 20 oktober 2014

Het startsein voor het nieuwe racejaar 2015 werd ook dit jaar traditioneel bij de Nieuwjaarsrace gegeven. Niet alleen naast de baan wordt het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk, ook op de baan is er voldoende spektakel waar vonken van af vliegen.

Op zaterdag 3 januari werd dit jaar de Nieuwjaarsrace op circuit Zandvoort gereden. De wedstrijd vormt de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap. De Nieuwjaarsrace is uniek in Nederland, omdat de race deels in het donker wordt verreden.Natuurlijk deed ook dit jaar het team rijdend in de MDM Metalak BMW 320d WTCC mee.

Achter het stuur zaten Bas van de Ven en Simon Knap. De editie van dit jaar kende een relatief rustig verloop zonder opvallende incidenten of prominente uitvallers, maar liep ook niet over van de spanning. De start vond plaats op een natte baan en dat ging dan ook meteen mis bij de Hugenhotzbocht. Meerdere auto’s spinden en moesten achteraan het strijdtoneel aansluiten. Omdat één van de deelnemers ook de nodige olie verloren had, was het na de eerste ronde meteen al tijd voor een code 60.

Van de Ven en Knap namen na anderhalf uur door de regen de vierde algemene positie over waarmee zij aan de leiding reden in de Divisie II. Ondertussen werd de het steeds donkerder op de baan. Halverwege de race kwam de tweede code 60 door opnieuw een oliespoor waardoor veel deelnemers er voor kozen om een tweede stop te maken en van rijder te wisselen.

In het laatste uur van de donkere en ondertussen kletsnatte race wist team Van de Ven en Knap nog een positie in te schuiven waardoor zij als 3e in het algemeen klassement en als eerste in de Divisie II over de finish wisten te komen.