STEUN ONDERZOEK NAAR IMMUUNTHERAPIE TEGEN MELANOOM

Het verhaal van Carola
In 2012 wordt bij Carola van ’t Schip melanoom, een agressieve vorm van huidkanker vastgesteld. Haar enige kans op dat moment is meedoen aan een experimentele studie naar immuuntherapie in het Antoni van Leeuwenhoek, onder leiding van prof. dr. Christian Blank.

Wat is immuuntherapie?
Immuuntherapie is een behandeling waarbij het eigen immuunsysteem wordt ingezet om kankercellen aan te vallen en op te ruimen. De ontwikkelingen gaan snel, maar momenteel is immuuntherapie nog maar voor een paar vormen van kanker een standaardbehandeling.Metalak steunt
Iedereen kent helaas wel een of meerdere personen in zijn of haar omgeving met kanker. Zo is Metalak betrokken geraakt bij het verhaal van Carola. Ondanks haar eigen ziekte, is Carola een inzamelingsactie gestart. Haar doel: geld inzamelen voor onderzoek naar immuuntherapie voor melanoompatiënten in het Antoni van Leeuwenhoek. Inmiddels is de actie opgenomen in de Stichting CarolaHelpt.nl. Samen met Carola wil Metalak helpen dit onderzoek mogelijk te maken!

Meer onderzoek
Prof. dr. Christian Blank doet onderzoek om immuuntherapie voor melanoompatiënten in een vergevorderd stadium te verbeteren. Hiervoor is veel geld nodig. Voor een jaar lang labonderzoek door een postdoc inclusief materiaal, is €70.000 nodig. De komende jaren zal Metalak steunen met een maandelijkse bijdrage. Daarnaast zullen we diverse acties organiseren om het voorgenomen bedrag in te zamelen. Helpt u mee?

Kijk voor het persoonlijke verhaal van Carola en meer informatie over immuuntherapie op www.carolahelpt.nl

Donatie Carola helpt