Metalak biedt oplossingen voor MVO

Ondersteuning bij MVO
De schadeherstelbranche wordt steeds meer geconfronteerd met de toenemende wens van opdrachtgevers om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Diverse (branche)initiatieven zoals FOCWA MVO, Erkend Duurzaam en Duurzaam Repareren hebben hun intrede gedaan. Metalak levert niet alleen duurzaam erkende paint en non-paint producten maar heeft ook de kennis in huis om schadeherstelbedrijven te ondersteunen bij de wens van opdrachtgevers om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Binnen onze bedrijfsondersteuning MBS (Metalak Business Support) is MVO en duurzaamheid een vast agendapunt geworden. Metalak heeft al diverse klanten met succes ondersteund in de aanloop naar het behalen van erkenning! Wij zijn er trots op dat wij onze relaties ook nu weer volledig kunnen ondersteunen in hun bedrijfsvoering.  

  

Metalak is de eerste lakleverancier die haar volledige paint en non-paint assortiment heeft laten toetsen volgens de eisen van Stichting Duurzaam Repareren. Spies Hecker, het huismerk PlusPaint én het non-paint assortiment zijn door de Stichting Duurzaam Repareren officieel erkend omdat deze producten bijdragen aan duurzaam schadeherstel. Daarnaast heeft Metalak als “Partner in Proces” de kennis in huis om haar relaties te ondersteunen en begeleiden om aan de markteisen van maatschappelijk verantwoord ondernemen te kunnen voldoen.  


Spies Hecker
Spies Hecker producten blinken uit in hun lage materiaalverbruik en korte applicatie- en droogtijden. Met een applicatie in anderhalve (1,5) laag zonder tussentijds uitdampen en korte droogtijden, is het Spies Hecker-systeem de snelste in de markt en daarmee het meest efficiënt. Niet minder belangrijk voor milieu en portemonnee is het lage materiaalverbruik wat gepaard gaat met het hoge dekvermogen en vaste stoffengehalte. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten gelden al jaren de uitgangspunten: hoge kwaliteit, hoge efficiëntie en een lage materiaalconsumptie. De milieuverantwoorde lakken zijn dan ook voorzien van het zogenaamde GREENTEC-logo. 


PlusPaint Luchtdrogende blanke lak
PlusPaint luchtdrogende blanke lak ondersteunt het schadeherstelbedrijf als het gaat om duurzaam repareren. De blanke lak kan al gepoetst worden na 30 minuten bij 20 graden Celsius. Enkele schadeherstelbedrijven zijn hierdoor al in staat om bij het merendeel van hun werkaanbod de laatste productiegang in de spuitcabine niet meer te stoken. Dit scheelt aanzienlijk in de gasrekening en draagt positief bij aan de CO2 uitstoot van het schadeherstelbedrijf. PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak is perfect geschikt voor spot repairs en deelreparaties.

EcoThin

Exclusief in het assortiment van Metalak is EcoThin. EcoThin is een milieuvriendelijke vervanger van zowel de pistolenreiniger, reinigingsmiddel voor plamuurmessen als afbijt om gereedschappen en spuitbokken mee schoon te maken. EcoThin ruikt niet, brandt niet, vervliegt niet en irriteert niet. EcoThin is bijna onbeperkt te gebruiken door de vuile EcoThin terug op te vangen. Het product kan op die manier maandenlang hergebruikt worden. 10 liter EcoThin staat bij juist gebruik gelijk aan minimaal 100 liter Thinner. Hierdoor is EcoThin niet alleen een vriendelijk alternatief voor de gebruiker, maar is het ook milieuverantwoord en een besparing voor de portemonnee van de schade-ondernemer.  Voor meer informatie over EcoThin klik hier.

PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak en EcoThin zijn voorbeelden van producten uit het assortiment van Metalak die ook het oormerk ‘erkend door Stichting Duurzaam Repareren’ mogen dragen. Tevens hebben wij nu als eerste volledig inzicht gecreëerd in welke non-paint producten van bijvoorbeeld 3M, Teroson, Colad en Finixa gebruikt mogen worden bij schadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij de Stchting Duurzaam Repareren. Wij verwijzen u graag naar het volledige overzicht van erkende producten. 

 
"Lakleveranciers zoals Metalak zijn een belangrijke partner voor het  schadeherstelbedrijf en de carrosseriebranche in het algemeen. Zo heeft Metalak al een groot aantal schadeherstelbedrijven ondersteund met het behalen van het FOCWA MVO certificaat. Dus ook op het gebied van MVO levert Metalak dankzij haar kennis en producten een belangrijke bijdrage!"


Vereniging FOCWA Schadeherstel
Juridische Zaken/Milieuzaken/Arbotechnische Zaken

Jenda Horak"Spies Hecker scoort uitstekend en Metalak vervult dan ook een voorbeeldfunctie"
Stichting Duurzaam Repareren
Harry Filon

  

Wilt u meer informatie over hoe wij u  kunnen ondersteunen om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Neem dan contact met ons op. Cindy Tieleman-KerstenSales Assistant
Meer informatie